Peste 25 de ani de activitate
200 de angajați
3000 de centre de vânzare în toată Europa

Tigla metalică față de țigla ceramică

Atunci când își construiesc casa de vis, mulți clienți se confruntă cu multe decizii dificile. Una dintre ele este alegerea unui înveliș de acoperiș potrivit, adaptat nevoilor și portofelui nostru. Acestea sunt importante, dar nu sunt singurele criterii care ghidează clientul în luarea deciziei sale.

Din fericire, în prezent trăim într-o perioadă bună, deoarece există pe piață o mulțime de producători și produse pe care le putem alege. Cu toate acestea, merită să aveți încredere într-o companie în curs de dezvoltare a cărei poziție pe piață este puternică, iar specificul operațiunilor efectuate nu s-a schimbat de-a lungul anilor.

Revenind însă la comparația celor două materiale. Atât țigla metalică, cât și cea ceramică au avantajele și dezavantajele lor. Prima face parte din învelișuri ușoare. Un m2 de țigla metalică cântărește mai puțin de 5 kg. Pentru comparație, greutatea țiglei ceramice pe acoperiș poate ajunge până la 45 kg/m2. Acum să multiplicăm aceste valori cu aproximativ 200 m2 care este suprafața acoperișului nostru. După cum putem presupune cu ușurință, structura de acoperiș adaptată pentru acoperirea clădirii cu tablă, este mai puțin complicată și mai ușoară, ceea ce în cele din urmă se traduce în valoarea sa. De asemenea, costurile manoperei vor fi relativ mai mici.

Lumea merge înainte. La fel și tehnologia de producere a învelișurilor metalice pentru acoperișuri. Din ce în ce mai des putem găsi pe piață țigla metalică a cărei calitate și durabilitate nu sunt inferioare plăcilor ceramice. Producătorii de învelișuri pentru acoperișuri încearcă din ce în ce mai mult să adapteze forma produsului lor astfel încât să imite cât mai fidel țigla ceramică. Mulți dintre noi ar avea uneori o problemă de a stabili de la distanță ce fel de înveliș a fost instalat pe acoperiș.

Un alt aspect care trebuie abordat la evaluarea produselor de mai sus, este acustica acoperișului. Pentru unii este importantă, pentru alții este doar un efect secundar căruia nu le acordă importanță. Desigur, în acest duel țigla ceramică este câștigătoare.  Datorită materialului din care este confecționată și datorită grosimii sale (aproximativ 1cm), atenuează sunetele mai bine. Desigur, puteți lipi un covor de atenuare a sunetelor sub țigla metalică, dar acest lucru nu va face decât să crească în mod inutil valoarea produsului și va face acoperitoarea mai puțin atractivă din punct de vedere al prețului.

Trecând la rezumat, alegând un înveliș de acoperiș corespunzător, ar trebui să răspundeți la întrebarea, care este criteriul cel mai important pentru noi. Aspect, economie, calitate, acustică sau poate totuși prețul? Cel mai bine ar fi să se combine toate aceste caracteristici într-un singur produs.

Consultați articolele cu indicații

Pe blogul nostru veți găsi multe articole utile cu privire la alegerea unui înveliș de acoperiș, instalarea și întreținerea corespunzătoare a acestuia. Toate textele au fost pregătite de specialiști în domeniul respectiv.

Consultați cataloagele noastre de produse

Cataloagele de produse prezintă acoperișuri, șipci metalice, panouri publicitare și profiluri pentru plăci gips-carton, disponibile în oferta Hanbud.  Toate fișierele sunt disponibile în formatul PDF. Vă invităm să descărcați.

Instrucțiuni de instalare pentru învelișuri de acoperiș și garduri

Datorită instrucțiunilor de instalare pregătite de noi, utilizatorul este capabil să realizeze învelirea unui acoperiș și garduri de unul singur. Toate materialele au fost scrise într-un limbaj simplu, conțin și scheme clare.