Peste 25 de ani de activitate
200 de angajați
3000 de centre de vânzare în toată Europa

Cum să transportați și să depozitați corect tabla?

Pentru ca învelișul de acoperiș să-și îndeplinească rolul său într-un mod corespunzător, timp de mulți ani, și să nu creeze probleme inutile utilizatorului deja în timpul transportului și depozitării, trebuie respectate câteva reguli de bază. Acest lucru va permite să evitați deteriorarea structurii materialului și va preveni deformarea acestuia. De asemenea, merită subliniat faptul că transportul corect al tablei și depozitarea sa corespunzătoare înainte de instalare este o condiție pentru examinarea pozitivă a garanției. Din acest considerent, am creat un ghid care vă va explica cu ușurință cum să îndepliniți corect aceste operații.

Descărcarea corectă a foilor de tabla trapezoidală

Să începem cu descărcarea. Vă recomandăm să folosiți în acest scop chingi sau stivuitoare cu distanța între furci de cel puțin 150 cm . Trebuie reținut că în timpul descărcării, materialele trebuie protejate împotriva zgârieturilor și a riscului de producere a adânciturilor. Dacă nu aveți dispozitivele menționate mai sus, singura opțiune este descărcarea manuală. Va fi necesară prezența a 4 persoane. O persoană este necesară pentru 1 metru liniar de foaie. Foile trebuie deplasate în poziția verticală. Acest lucru va preveni deformarea materialului.

Cât timp poate fi depozitată foaia după descărcare?

Întrucât am discutat deja despre problema descărcării, este timpul să explicăm modul corect de depozitare a tablei. Ambalajul din fabrică este folosit doar pentru a proteja foaia pe timpul transportului și pe durata depozitării pe termen scurt. Foile de tabla zincată și aluzinc în ambalajele din fabrică pot fi depozitate maxim 2 zile de la livrare. La rândul său, foile de tabla învelită pot fi depozitate în ambalajul din fabrică timp de 3 săptămâni. Înainte de acest termen, toate foile de tablă trebuie scoase din ambalaje și uscate. Foile de tablă zincate și aluzinc trebuie protejate suplimentar cu un strat de ulei conservant.

Cum se depozitează corect tablă pentru o perioadă mai lungă de timp?

Adesea este necesar să se depoziteze tabla pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest caz, toate foile trebuie să fie așezate la un unghi de cel puțin 3 grade într-o încăpere închisă pe suporturi de lemn uscați, aflați la cel puțin 20 cm de sol. Fiecare foaie trebuie intercalată cu șipci de lemn uscate pentru a asigura circulația liberă a aerului. Foile protejate în acest fel pot fi depozitate maxim 6 luni de la data producției. Foile în pachete și colaci nu pot fi depozitate în aer liber sau în încăperi expuse la umiditate și temperaturi variabile.

În ce condiții ar trebui depozitate foile de tablă?

Condițiile în care este depozitată tablă, au o influență mare asupra durabilității sale. Acestea nu trebuie depozitate lângă îngrășăminte, acizi și alte substanțe agresive.

Depozitarea corectă a foilor de tabla foliată

În cazul în care depozitați tabla foliată, aveți grijă să protejați materialul împotrivă umidității. În caz de umezire, filmul protector trebuie îndepărtat imediat. Tabla foliată poate fi depozitată maxim 3 luni într-o încăpere uscată, închisă, care protejează împotriva efectelor radiațiilor luminoase. Utilizatorul trebuie neapărat să îndepărteze folia de protecție înainte de instalarea tablei.

Rezumat

Tabla trebuie transportată și depozitată în conformitate cu regulile descrise de noi. Trebuie reținut că depozitarea tablei pentru un timp îndelungat trebuie să aibă loc în încăperi închise, izolate de influența factorilor externi. În special, umiditatea și razele solare au un efect distructiv asupra tablei. Nerespectarea acestor cerințe va duce la o durabilitate mai scurtă a materialului și la pierderea garanției. Merită reținut că în acest articol am prezentat indicații generale pentru depozitarea tablei. Durata maximă de depozitare pentru fiecare model de tablă poate varia. Citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru fiecare sortiment al tablei.

Depozitare și transport

Consultați articolele cu indicații

Pe blogul nostru veți găsi multe articole utile cu privire la alegerea unui înveliș de acoperiș, instalarea și întreținerea corespunzătoare a acestuia. Toate textele au fost pregătite de specialiști în domeniul respectiv.

Consultați cataloagele noastre de produse

Cataloagele de produse prezintă acoperișuri, șipci metalice, panouri publicitare și profiluri pentru plăci gips-carton, disponibile în oferta Hanbud.  Toate fișierele sunt disponibile în formatul PDF. Vă invităm să descărcați.

Instrucțiuni de instalare pentru învelișuri de acoperiș și garduri

Datorită instrucțiunilor de instalare pregătite de noi, utilizatorul este capabil să realizeze învelirea unui acoperiș și garduri de unul singur. Toate materialele au fost scrise într-un limbaj simplu, conțin și scheme clare.