Peste 25 de ani de activitate
200 de angajați
3000 de centre de vânzare în toată Europa

Cum să înlocuiți învelișul de acoperiș într-un mod ușor și la un cost redus?

O mare parte dintre cei care caută învelitori de acoperiș au deja o casă care necesită renovare după ani de utilizare. În situație asemănătoare sunt persoanele care au cumpărat o casă uzată sau au moștenit o clădire rezidențială, de exemplu de la bunica. Adesea, principalul criteriu pentru alegerea unui material pentru acoperiș este prețul redus și simplitatea instalării, ceea ce permite instalarea acoperișului de unul singur, fără a angaja o echipă de tinichigii.

Marea majoritate a oamenilor familiarizați cu branșă, atunci când sunt întrebați ce materiale pentru acoperișuri îndeplinesc criteriile menționate mai sus, adică un cost redus, ușurința de instalare, va indica tabla trapezoidală fără ezitare. Suntem de aceeași părere. De aceea, în acest articol vom caracteriza acest material, și vom indica pentru care dintre structurile de acoperiș, tablă trapezoidală va fi cea mai potrivită.  De asemenea, merită să explicăm care sunt factorii și caracteristicile acestui material care îl fac atât de popular.

Prețul foilor de tabla trapezoidală

Cel mai important factor care influențează popularitatea tablei trapezoidale este, fără îndoială, prețul scăzut al materialului, care pornește de la 20 PLN/m2. Dacă decideți să cumpărați tabla de clasa a II-a sau dacă găsiți un produs oferit tocmai în promoție, costul de achiziție poate fi chiar și mai mic. Merită să reținem că unii vânzători oferă opțiunea de a negocia prețurile atunci când cumpărați o cantitate puțin mai mare de foi. Datorită posibilităților largi de utilizare a tablei trapezoidale, veți acoperi și garajul sau adăpostul, iar proprietatea dvs. va căpăta astfel un aspect coerent.

Rezistența la condiții atmosferice

Prețul relativ scăzut nu este singurul avantaj al acestui tip de înveliș de acoperiș. Tabla trapezoidală se caracterizează printr-o rezistență foarte bună la condiții atmosferice – radiații UV și temperaturi ridicate. Acest lucru are mare importanță, deoarece învelișul de acoperiș ar trebui să-și îndeplinească rolul său în mod corespunzător pentru mulți ani.

O selecție largă de variante de culoare

O mare selecție de variante de culoare ale foilor de tablă trapezoidală face ușoară găsirea culorii potrivite a materialului. Datorită acestui fapt, este posibil să se potrivească culoarea acoperișului la întreaga clădire. Culoarea selectată în mod corespunzător va face ca casa dumneavoastră să nu se deosebească de clădirile din jur.

Înălțimea profilului variabilă

Unii dintre dumneavoastră vă întrebați probabil ce înseamnă simbolurile care figurează în denumirea foii de tablă. Acestea specifică înălțimea profilului. Datorită înălțimii diferite a profilului, anumite modele de foi de tabla trapezoidală pot fi utilizate pentru clădiri cu diverse aplicații și suprafețe. Pentru casele unifamiliale, vă recomandăm un profil de tablă mediu, adică. T14 și T18.

Protecție anticorozivă eficientă

Caracteristica principală a materialului utilizat pentru învelitori de acoperișuri este rezistența la coroziune. Majoritatea producătorilor sunt conștienți de importanța protecției adecvate împotriva ruginii. Cu toate acestea, merită totuși să verificați cu atenție înainte de a cumpăra, ce strat anticoroziv a utilizat producătorul. Tabla galvanizată este cel mai bine protejată sub acest aspect.

Dimensiuni diferite de foi de tablă.

Tabla trapezoidală este utilizată pentru acoperișuri cu diferite suprafețe utile. Tocmai de aceea, producătorii oferă foi de lungimi și lățimi diferențiate care pot fi adaptate nevoilor clienților. Compania Hanbud oferă modele cu lățimi de la 500 mm la 1510 mm. Lungimea foilor variază de la 450 mm până la chiar peste zece metri. După cum puteți vedea, intervalul de dimensiuni este mare, ceea ce face ca tabla trapezoidală să fie potrivită atât pentru o casă unifamilială mică, cât și pentru o hală industrială mare.

Greutatea mică a tablei trapezoidale

Greutatea învelișului de acoperiș trebuie să fie adaptată la capacitatea structurii de acoperiș. În clădirile mai vechi, structura acoperișului împiedică adesea utilizatorii să folosească învelitori grele, de exemplu țigla de ciment sau ceramică. Utilizatorii unor astfel de clădiri care doresc să evite înlocuirea structurii de acoperiș, trebuie să aleagă dintre învelitori ușoare pentru acoperișuri. Tabla trapezoidală este unul dintre cele mai ușoare materiale. Greutatea, în funcție de model, este de la 5 la 7 kg/m2.

Unghiul de înclinare a versantului de acoperiș

Puteți înveli cu tablă trapezoidală acoperișurile relativ plate. Unghiul minim de înclinare a versantului de acoperiș, pentru acest material, este de 7°. Prin urmare, este un înveliș universal. Astfel, țigla metalică poate fi utilizată atunci când unghiul de înclinare a versantului de acoperiș depășește 12°.

Instalarea tablei trapezoidale

În cazul persoanelor care doresc să economisească ceva bani, ușurința de instalare are mare importanță. Tabla trapezoidală nu necesită abilități mari de tinichigerie, dar ar trebui să cunoașteți câteva reguli de bază pentru a nu face greșeli care ar putea duce în viitor la lipsa de etanșare și pierderea garanției.

În primul rând, trebuie să știți că tabla trapezoidală trebuie să fie un înveliș complet etanș. Așadar, foile individuale sunt așezate astfel încât să formeze o suprapunere de cel puțin 15 cm. Pentru fixarea materialului, se folosesc numai șuruburile de fermier care au vârful autoforabil și o garnitură de etanșare care asigură aderența permanentă a materialului. Este inacceptabil să se utilizeze alte tipuri de șuruburi. La tăierea tablei, nu trebuie utilizate unelte abrazive care emit căldură. Vă recomandăm să folosiți foarfece de mână sau electrice. Merită reținut ca tabla să nu fie tăiată pe versantul acoperișului. Pilitura rezultată poate cauza apariția unor focare externe de coroziune. Puteți găsi instrucțiuni de instalare a foilor trapezoidale, complete, făcând clic aici.

Rezumat

După cum puteți vedea, tabla trapezoidală are câteva avantaje cheie pe care mulți utilizatori le-au apreciat deja. De aici marea popularitate a acestui material, care este potrivit pentru acoperirea nu numai a caselor unifamiliale, ci și a adăposturilor, garajelor și chiar a halelor industriale mari. Merită să reținem că durabilitatea tablei trapezoidale este influențată în mare măsură de modul corect de transport și depozitare. Am descris aceste operațiuni într-unul din articolele noastre. La rândul său, procesul de instalare a tablei trapezoidale l-am explicat într-o instrucțiune separată. Datorită acestor materiale vă veți putea bucura de noul înveliș de acoperiș mulți ani. Dacă nu sunteți sigur ce tip de tablă să alegeți, vă invităm să contactați serviciul de asistența clienți al companiei Hanbud sp. z o. o. Specialiștii noștri vă vor ajuta cu plăcere să alegeți tipul potrivit pentru acoperișul dvs. și vă vor oferi consultații în acest sens.

Consultați articolele cu indicații

Pe blogul nostru veți găsi multe articole utile cu privire la alegerea unui înveliș de acoperiș, instalarea și întreținerea corespunzătoare a acestuia. Toate textele au fost pregătite de specialiști în domeniul respectiv.

Consultați cataloagele noastre de produse

Cataloagele de produse prezintă acoperișuri, șipci metalice, panouri publicitare și profiluri pentru plăci gips-carton, disponibile în oferta Hanbud.  Toate fișierele sunt disponibile în formatul PDF. Vă invităm să descărcați.

Instrucțiuni de instalare pentru învelișuri de acoperiș și garduri

Datorită instrucțiunilor de instalare pregătite de noi, utilizatorul este capabil să realizeze învelirea unui acoperiș și garduri de unul singur. Toate materialele au fost scrise într-un limbaj simplu, conțin și scheme clare.